۱۳۸۸ شهریور ۲۳, دوشنبه

دوسالانه استانبول با حضور 45 کشور افتتاح شد

با عنوان «چه چیزی بشریت را زنده نگه می دارد؟»
دوسالانه استانبول با حضور 45 کشور افتتاح یافت
در این دوسالانه که انواع هنرهای تجسمی به صورت نمایشگاه به بازدیدکنندگان عرضه میشود، بیش از 70 گروه هنری شرکت کرده است.

به گزارش شبکه ایران به نقل از سایت رسمی دوسالانه استانبول، یازدهمین دوسالانه هنری استانبول با حضور هنرمندانی از 45 کشور جهان افتتاح شد. «چه چیزی بشریت را زنده نگه می دارد؟» عنوان این دوسالانه است که برگرفته از ترانه پایانی بخش دوم اپرای«سه پنی» برتولت برشت است. علاوه بر گروههای شرکت کننده، برخی از کشورها نیز هنرمندان خود را به صورت انفرادی به این نمایشگاه هنری فرستادهاند.

نمایشگاه بین‌المللی دوسالانه هنری استانبول از سال 1987 هر دو سال یک بار به صورت منظم از سوی بنیاد فرهنگ و هنر استانبول برگزار شده است. امسال انتظار می‌رود بیش از 55 هزار نفر از این نمایشگاه بازدید کنند.

از نظر برگزارکنندگان این دوسالانه شرایط معاصر با 80 سال پیش که برشت اثر فوق را نوشته و اجرا کرده تغییر چندانی نکرده است و همچنان تامل و پاسخ دادن به این سوال ضروری است. یازدهمین دوسالانه مفهومی استانبول از 12 سپتامبر تا 8 نوامبر سال 2009 میلادی برگزار می‌شود. کشورهای آلمان، کرواسی، فرانسه، یونان، بریتانیا، مجارستان و روسیه از جمله کشورهایی هستند که از آن ها یک هنرمند یا یک گروه هنری در این دوسالانه شرکت کرده است.

به گفته برگزار کنندگان این دوسالانه، عنوان «چه چیزی بشریت را زنده نگه می دارد» به عنوان یک تم برای حفظ چهارچوب اصلی آن بکار رفته است. این عنوان علاوه بر اینکه یک سند معتبر برای نمایشگاه خواهد بود به هنرمندان و برگزارکنندگان آن اجازه خواهد داد تا سوالات اقتصادی و فوریتهای اجتماعی امروزشان را مطرح کنند.

گروه «چه چیزی؟ چگونه و برای چه کسی؟» معتقد است که با بازگرداندن «برتولت برشت» به صحنه نمایش و قراردادن او در زیر نورافکنهای صحنه نمایش، قصد بازنگری در عملکردها، ارزش سیستمها و مشقهای روزانه خود به عنوان یکی از تولیدکنندگان هنر در فضای سرمایهداری امروز را دارند.

این گروه با اشاره به طرح سوال «چه چیزی بشریت را زنده نگه می دارد» و علاقه به آثار ادبی برشت، از این آثار به عنوان یک منبع ادراک هنر یاد می‌کنند. گروه فوق برای انتخاب هنرمندان حاضر در دوسالانه خود، به کشورهای مختلف سفر کرده‌اند و تابستان گذشته نیز سفری به ایران داشتند.

یک گروه هنری از زاگرب، پایتخت کرواسی تلاش می‌کند تا پایان نمایشگاه برخی از شعارهای برتولت برشت را که نشان از تعهد او به سیاست و انسانیت است در قالب هنری به نمایش بگذارد.

شهر استانبول قرار است سال آینده میلادی به عنوان پایتخت فرهنگی اروپا معرفی شود و برنامههای خاصی را در این زمینه ارائه بدهد. برگزارکنندگان این دوسالانه هنری از همین امسال تلاش میکنند زمینههای اجرای این مسأله را در بین مردم ایجاد کنند.

برگزارکنندگان این بینال با استفاده از نظریات و ایده‌های این هنرمند بزرگ آلمانی قصد دارند مسائلی را که انسان امروز با آن مواجه است به گونه‌ای متفاوت و به اصطلاح بیگانه‌سازی در برخورد با مخاطب بیان کنند